
I et sterkt personlig leserinnlegg forklarer Siri Hermo hvorfor hun meldte overgang fra Konservativt til Norgesdemokratene. Etter år med engasjement for EØS-motstand og kamp for nasjonal selvråderett, opplevde hun at Konservativt ikke tok alvoret inn over seg.
Av: Siri Hermo.
Jeg har blitt spurt noen ganger nå, hvorfor jeg har forlatt Konservativt og er i Norgesdemokratene. Her kommer svaret:
Jeg ble spurt om å stille på liste for Konservativt før kommune- og fylkestingsvalget, og valgte å si ja til det. De hadde jo oppsigelse av EØS-avtalen nevnt, noe som var avgjørende for mitt ja!
Inntil mars 2023 hadde jeg altså vært partipolitisk uavhengig siden jeg kunne stemme i 1988.
Mitt eneste fokus har hele tiden vært EØS-avtalens juridiske forpliktelser. For disse juridiske forpliktelsene er noe ALLE partier må forholde seg til, selv de som prøver å pynte på det.
I to år forsøkte jeg å få ledergruppa i Konservativt til å skjønne hvor inngripende denne overnasjonale avtalen er, der vi avgir suverenitet til fremmed makt på område etter område.
Jeg prøvde å få de til å skjønne at selv Konservativt sitt program må vike for EØS-avtalens juridiske forpliktelser, som ethvert annet program også må.
Jeg har skrevet mange artikler de siste årene, der jeg har delt av min kunnskap om EØS-avtalen, på en folkelig måte.
Jeg opplevde at det var lite vilje til å forholde seg til det som gjentatte ganger ble servert av fakta/juss. Det begynte å skurre …
Jeg nådde ikke inn, ei heller var det interesse for å ta i bruk min kunnskap for å spre infoen om EØS-avtalen. – Selv om jeg vet at mange av Konservativt sine medlemmer satte pris på fakta-infoen.
Hvorfor jeg i stedet velger Norgesdemokratene
INP, DNI, Generasjonspartiet, Vi, folket, samt org. Nei til Eu møtte ikke opp til kraftsamlingen for vår selvråderett i nov. 2024, i regi org. Norexit og ND.
Det burde jo vekke folk når det gjelder hvor småpartienes prioriteringer ligger …
Konservativt møtte, men valgte likevel å si nei. Det skuffet stort. For meg ble det siste beviset på at Konservativt ikke skjønner alvoret i det som nå utspiller seg.
– Da meldte jeg meg ut, sa opp alle verv, inkl stortingsrepr. for Sør-Trøndelag.
Jeg kan ikke stå i et parti som setter ego og posisjonering foran de vi skal være her for – FOLKET!
Et listesamarbeid ville sikret flere inn på tinget, slik at europabevegelsen ble byttet ut med kvinner og menn som satte Norge først.
For inne på Stortinget styrer europabevegelsen oss med knallhard hånd inn i konkursboet EU, via EØS avtalen.
– Det har ingenting å si hvem du og jeg stemmer på så lenge de styrer showet.
Et listesamarbeid er ikke det samme som å slå seg sammen. De ulike partiene ville fortsatt fått frontet sine saker.
Listesamarbeid var en gyllen mulighet for alle små partier å komme seg inn på Stortinget.
– ikke for sin egen del, men for å respektere nordmenns to × nei til EU, og hindre Norge i å komme under konkursboet EU.
Hvorfor småpartiene sa nei til listesamarbeid, som ville rokke ved Europabevegelsens makt, kan en jo bare undre seg over.
-kanskje hadde noen av dem allerede fordelt sine listekandidater i hvert fylke? Et listesamarbeid ville kanskje skjøvet noen av disse ned på listen. Det samme ville skjedd med Norgesdemokratene, men ND var villig til å gjøre det. For det norske folk!
Siden jeg begynte å følge med i 1985, og EØS-avtalen sist på 80-tallet, så har tre ting alltid styrt norsk politikk: ego, posisjonering samt styrt opposisjon. Det synes som vi fortsatt er der.
Nå er det på tide å velge inn kvinner og menn som setter Norge først.
Så håper jeg at folk flest skjønner at Norgesdemokratene setter Norges befolkning først, de handlet der de andre små sa nei.
Da burde også det norske folk stemme ND inn på tinget.