Hvorfor omtaler Rabulisten biologiske menn som menn?

Det har kommet spørsmål til Rabulisten om hvorfor vi omtaler Damia Scarlet Rose Nesne Baar og Eevee Seberg, som begge står tiltalt for grov seksuell utnyttelse av en 14-åring, som menn. De to tiltalte identifiserer seg som kvinner i retten, der de stilte med neglelakk og i Nesne Baars tilfelle, dameklær. Likevel har de selv ønsket å bli omtalt som menn i media.

Damia Scarlet Rose Nesne Baar og Eevee Seberg har begge krevd å bli omtalt som menn i media, men samtidig som transpersoner eller kvinner av retten. Dette er i seg selv et paradoks, og reiser spørsmål om strategisk kjønnsidentitet: Altså at man tilpasser sin egen kjønnsforståelse etter hva som gir mest sympati, legitimitet eller juridisk fordel i en gitt sammenheng.

Les også:  Hva skjer om Sofia Ranas retorikk får bein å gå på?

Når en person veksler mellom å være «mann» og «kvinne» avhengig av hvilket publikum de taler til, undergraves både begrepenes betydning og tilliten til transe-aktivistenes oppriktighet. Det skaper forvirring og setter medier og offentligheten i en umulig posisjon: Skal man føye seg etter individets selvidentifikasjon i én sammenheng, men ignorere den i en annen?

For Rabulisten er saken enkel: Nesne Baar og Seberg er biologisk og juridisk menn. Identitetsmessige ønsker kan ikke endre virkeligheten og i dette tilfellet ser vi hvordan slike ønsker også kan brukes taktisk. Derfor omtaler vi dem som det de faktisk er: Menn.

Les også:  Jeg er ærbar! Du er en hore!

Dette handler ikke om å «feilkjønne», men om å fastholde virkeligheten, uavhengig av følelser, eventuelle psykiske lidelser eller ideologiske krav.

Vår oppgave er ikke å etterplapre samtidens språklige tvangstrøyer, men å si det som er sant.

Rabulisten.no

Om skribenten: Redaksjonen

Nyhetsssaker, lederartikler og redaksjonelle kommentarer skrevet av redaksjonen i Rabulisten.

Aktuelt nå